Dark
Light

Eindhoven heeft lichtgevend Van Gogh-fietspad

Auteur:
1 minuut leestijd

De stad Eindhoven heeft sinds deze week een zogenaamd Van Gogh-fietspad. Het fietspad is gemaakt door kunstenaar Daan Roosegaarde die zich daarbij liet inspireren door De Sterrennacht, een bekend schilderij van Vincent van Gogh.

De sterrennacht, 1889
De sterrennacht, 1889
Het zeshonderd meter lange fietspad, dat is gemaakt van lichtgevende steentjes, werd woensdag onthuld door prinses Laurentien en de Eindhovense burgemeester Rob van Gijzel. Het bevindt zich tussen Eindhoven en Nuenen, in de buurt van de plek waar Van Gogh enkele jaren woonde.

Kunstenaar Daan Roosegaarde wil gebruikers van het fietspad het gevoel geven dat ze door het kunstwerk van Vincent van Gogh fietste. In het pad zijn duizenden lichtgevende steentjes gebruikt.

Van Gogh-herdenking

De Sterrennacht behoort tot de bekendere werken van Van Gogh. De kunstenaar maakte het schilderij in 1889 tijdens een ziekenhuisopname. Het werk bevindt zich in de collectie van het Museum of Modern Art in New York.

De opening van het Van Gogh-fietspad was de aftrap van een grote internationale Van Gogh-herdenking. Het is volgend jaar exact 125 jaar geleden dat de kunstenaar overleed.

Lees ook: Spelen met de Sterrennacht van Vincent van Gogh

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Steun ons werk

Reageren

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×