Dark
Light

Europeana lanceert gratis app voor iPad

Auteur:
1 minuut leestijd
Startscherm van de Europeana-app
Startscherm van de Europeana-app

De Europese digitale bibliotheek Europeana heeft deze week een gratis app voor de iPad gelanceerd. Met de app, getiteld Europeana Open Culture, kan het publiek objecten uit verschillende Europese culturele instellingen bekijken.

Europeana
De app is ontwikkeld door het bedrijf Glimworm IT tijdens een hackaton in Leuven. Met de app wil Europeana de toegang tot de collecties van de culturele topinstellingen vereenvoudigen. Via de app kan man ook reacties achterlaten bij de verschillende objecten.

In totaal zijn er via de app 350.000 afbeeldingen van culturele objecten te bekijken. Deze zijn onder meer afkomstig van het Archeologie Museum in Portugal, de Royal Botanic Gardens in Schotland, de nationale bibliotheek van Polen en het Rijksmuseum in Amsterdam. Europeana-directeur Jill Cousins over de iPad-app:

“We’re really pleased to launch the first ever Europeana app. By downloading Europeana Open Culture, more people can now explore, share and have fun with Europe’s cultural heritage. It’s only a small snapshot of the whole of Europeana’s collections but small is beautiful.”

De app, die ook in het Nederlands beschikbaar is, kan gratis gedownload worden via iTunes. Of er ook een versie voor Android wordt ontwikkeld is niet bekend.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Reageren

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×