Europeana lanceert gratis app voor iPad

Startscherm van de Europeana-app

De Europese digitale bibliotheek Europeana heeft deze week een gratis app voor de iPad gelanceerd. Met de app, getiteld Europeana Open Culture, kan het publiek objecten uit verschillende Europese culturele instellingen bekijken.

Europeana


De app is ontwikkeld door het bedrijf Glimworm IT tijdens een hackaton in Leuven. Met de app wil Europeana de toegang tot de collecties van de culturele topinstellingen vereenvoudigen. Via de app kan man ook reacties achterlaten bij de verschillende objecten.

In totaal zijn er via de app 350.000 afbeeldingen van culturele objecten te bekijken. Deze zijn onder meer afkomstig van het Archeologie Museum in Portugal, de Royal Botanic Gardens in Schotland, de nationale bibliotheek van Polen en het Rijksmuseum in Amsterdam. Europeana-directeur Jill Cousins over de iPad-app:

- advertentie -

We’re really pleased to launch the first ever Europeana app. By downloading Europeana Open Culture, more people can now explore, share and have fun with Europe’s cultural heritage. It’s only a small snapshot of the whole of Europeana’s collections but small is beautiful.

De app, die ook in het Nederlands beschikbaar is, kan gratis gedownload worden via iTunes. Of er ook een versie voor Android wordt ontwikkeld is niet bekend.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: