Europeana lanceert gratis app voor iPad

Startscherm van de Europeana-app

De Europese digitale bibliotheek Europeana heeft deze week een gratis app voor de iPad gelanceerd. Met de app, getiteld Europeana Open Culture, kan het publiek objecten uit verschillende Europese culturele instellingen bekijken.

Europeana


De app is ontwikkeld door het bedrijf Glimworm IT tijdens een hackaton in Leuven. Met de app wil Europeana de toegang tot de collecties van de culturele topinstellingen vereenvoudigen. Via de app kan man ook reacties achterlaten bij de verschillende objecten.

In totaal zijn er via de app 350.000 afbeeldingen van culturele objecten te bekijken. Deze zijn onder meer afkomstig van het Archeologie Museum in Portugal, de Royal Botanic Gardens in Schotland, de nationale bibliotheek van Polen en het Rijksmuseum in Amsterdam. Europeana-directeur Jill Cousins over de iPad-app:

- advertentie -

We’re really pleased to launch the first ever Europeana app. By downloading Europeana Open Culture, more people can now explore, share and have fun with Europe’s cultural heritage. It’s only a small snapshot of the whole of Europeana’s collections but small is beautiful.

De app, die ook in het Nederlands beschikbaar is, kan gratis gedownload worden via iTunes. Of er ook een versie voor Android wordt ontwikkeld is niet bekend.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: