/

Getty Museum geeft Griekse oudheden terug

J. Paul Getty Museum in Los Angeles (cc - Pixabay)
J. Paul Getty Museum in Los Angeles (cc - Pixabay)

Het J. Paul Getty Museum in Los Angeles heeft drie marmeren voorwerpen uit de collectie teruggegeven aan Griekenland. Twee van de 2400 jaar oude museumstukken maakten volgens het Griekse ministerie van Cultuur deel uit van een met reliëfsculpturen versierde grafsteen. Ze worden nu herenigd met een derde stuk van het grafmonument dat al in een Grieks museum staat.

Het Getty Museum gaf ook een marmeren plaat met tekst terug die in verband wordt gebracht met een religieus festival. De objecten uit de vijfde eeuw voor Christus arriveerden vrijdag in Athene.

De afgelopen jaren gaf het Amerikaanse museum al vier eeuwenoude werken terug, waaronder een gouden krans die illegaal werd opgegraven in het noorden van Griekenland. In ruil voor de museumstukken overweegt Griekenland nu een ander stuk Oud-Griekse kunst aan het Getty te lenen.

~ Natascha NeefParakalo

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden.

Honderden auteurs publiceerden al op Historiek. Bekijk hier wie

Doorzoek ons archief: