Dark
Light

Grote schenking voor Museum Catharijneconvent

Auteur:
1 minuut leestijd
Museum Catharijneconvent
Museum Catharijneconvent

Museum Catharijneconvent in Utrecht heeft een grote schenking gehad van de vorig jaar overleden architect en vriend van het museum Koos Bogaards. De schenking is zo omvangrijk dat er ruimte ontstaat voor buitengewoon ambitieuze aankopen.

Hoeveel geld het museum precies heeft gekregen is niet bekendgemaakt. Museum Catharijneconvent gaat de donatie onder andere gebruiken om de collectie middeleeuwse kunst te versterken.

Koos Bogaards (1926-2014) was een fervent kunstliefhebber en zeer betrokken bij het Utrechtse museum. Zo was hij twintig jaar lang begunstiger van het museum. Ook was hij bevriend met oud-directeur Henri Defoer. Het museum over de architect:

“Koos Bogaards had veel belangstelling voor religieuze kunst. Zijn grootste waardering ging uit naar werken uit de Middeleeuwen en de Renaissance. Als architect was hij gespecialiseerd in monumentenzorg. Hij heeft bijvoorbeeld gewerkt aan de Koninklijke Stallen, de restauratie van de vestingstad Heusden aan de Maas en aan de Gevangenpoort. In de jaren 1970 en 1980 heeft hij zelf ook nieuwe kerkgebouwen ontworpen en gebouwd.”

Boek: Catharijneconvent van klooster tot museum

×