Dark
Light

Haal een klassiek beeld van zolder

Auteur:
1 minuut leestijd

Het Allard Pierson Museum gaat uitbreiden. Het museum krijgt een nieuwe vleugel en wil daar graag een bijzondere verzameling klassieke beelden opstellen. Hiervoor is echter veel geld nodig. Om dat geld binnen te halen startte het museum onlangs de actie “Haal ons van zolder”

Het Pergamonaltaar - Allard Pierson
Het Pergamonaltaar – Allard Pierson


Op de zolder van het Amsterdamse museum staat een bijzondere collectie gipsen afgietsels van wereldberoemde beelden zoals de Venus van Milo of de Laocoöngroep. Voor de originele beelden moet je naar Parijs, Londen, Berlijn, Rome of Athene. Het Allard Pierson wil er echter voor zorgen dat de afgietsels van deze beelden straks ook in Amsterdam te bewonderen zijn. De verhuizing is echter kostbaar en daarom wordt een beroep gedaan op het publiek. Museumdirecteur Wim Hupperetz:

“Op meerdere locaties in Nederland zijn gipsen kopieën van Griekse en Romeinse beelden, maar nergens zijn ze publiek toegankelijk. Straks kun je ook in Nederland de Laocoöngroep bekijken, of bijvoorbeeld Augustus in de ogen zien. Uniek!”.

Het publiek kan zelf een beeld naar keuze adopteren en zo de verhuizing van dat object mogelijk maken. Op de campagnewebsite www.haalonsvanzolder.nl zijn beelden op te zoeken, bijvoorbeeld op type of periode. Een beeld adopteren kan vanaf vijfentwintig euro. Op dit moment is 18,15 procent van de beelden verhuisd.

“Haal ons van Zolder!”

×