Dark
Light

Internationale museumprijs voor Kaap Skil

Auteur:
1 minuut leestijd
Kaap Skil, voorgevel
Kaap Skil, voorgevelKaap Skil, voorgevel

Museum Kaap Skil op Texel heeft Europese museumprijs gewonnen. Het museum over ‘jutters en zeehelden’ won een Special Commendation tijdens de Luigi Micheletti Award Ceremony 2014, een jaarlijkse Europese competitie van de voor innovatieve musea die zich bezighouden met geschiedenis, industrie of wetenschap.

Maquette van de Reede van Texel (Foto's: Kaap Skil)
Maquette van de Reede van Texel (Foto’s: Kaap Skil)


Van de zestien kandidaten uit twaalf Europese landen bleven zes finalisten over. Het Science Museum in het Italiaanse Trento won zo nipt van Kaap Skil, dat de jury besloot het museum in het Texelse Oudeschild te belonen met een Special Commendation.

De jury over Kaap Skil:

“Dit museum verdient een speciale vermelding voor haar creativiteit en het hoge niveau van de museale presentatie. De combinatie van levendige en intelligente professionaliteit gecombineerd met aantrekkelijkheid voor het publiek maakt het innovatief en tot een voorbeeld dat navolging verdient in veel delen van Europa.”

Kaap Skil gaat over leven met de zee op Texel. Dit wordt verbeeld in tentoonstellingen over jutterij, onderwaterarcheologie, maritieme geschiedenis en de VOC, met als hoogtepunt in de collectie een achttien meter lange maquette van de Reede van Texel. Lokale ‘jutters en zeelui’ brengen de collectie tot leven met het vertonen van oude ambachten en het vertellen van (sterke) verhalen.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Steun ons werk

Recent gepubliceerd

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

Ook interessant

×