Jeroen Bosch hoofdpersoon in nieuwste Suske en Wiske

‘De bibberende Bosch’

Op 10 februari verschijnt bij Standaard Uitgeverij ‘De bibberende Bosch’. Deze nieuwste uitgave van Suske en Wiske speelt zich af in het ‘s-Hertogenbosch van de Late Middeleeuwen en draait helemaal om Jeroen Bosch. Voor deze editie werkten de tekenaar en scenarist van de strip nauw samen met Boschkenners en bouwhistorici uit de Brabantse hoofdstad.

Jeroen Bosch hoofdpersoon in nieuwste Suske en Wiske
Jeroen Bosch hoofdpersoon in nieuwste Suske en Wiske
Het duo Suske en Wiske reist in ‘De bibberende Bosch’ af naar de Late Middeleeuwen, op zoek naar Jeroen Bosch. Het avontuur speelt zich grotendeels af in ’s-Hertogenbosch, zo rond 1485. ‘De Bibberende Bosch’ bevat grotendeels waarheidsgetrouwe tekeningen van ’s-Hertogenbosch in de Late Middeleeuwen. Deze zijn gebaseerd op 3D tekeningen van de Markt, de Sint-Janskathedraal en het atelier van Bosch, beschikbaar gesteld door de afdeling Bouwhistorie, Archeologie en Monumenten van de gemeente ‘s-Hertogenbosch.

Voor meer achtergrondinformatie over de schilder, bezochten de tekenaar en scenarist van de strip een aantal erfgoedlocaties in het oude stadscentrum onder begeleiding van Boschkenner Thomas Vriens en initiatiefnemer Diederik Enneking.

Met ‘De bibberende Bosch’ wil de uitgeverij verschillende generaties lezers in aanraking brengen met de schilder en zijn stad. Dat sluit aan bij de ambitie van de manifestatie Jheronimus Bosch 500 om de bekendheid van de Bossche schilder bij het brede publiek te vergroten.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: