Dark
Light

Kinderen vinden Verzetsmuseum Junior het beste

Auteur:
1 minuut leestijd
Een van de vier kinderen wiens verhaal in het Verzetsmuseum Junior te volgen is
Een van de vier kinderen wiens verhaal in het Verzetsmuseum Junior te volgen is

Het Verzetsmuseum Junior is door kinderen uitgeroepen tot het beste kindermuseum van Nederland. Dat werd woensdag bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking van het Kidsproof Museum en de Museuminspecteurs.

Via een gratis app en een website gaven ruim 2800 zogenaamde Museuminspecteurs tussen de 6 en 12 jaar een rapportcijfer aan de 419 musea die zij bezochten. Met een gemiddeld rapportcijfer van 8,88 scoorde Verzetsmuseum Junior, onderdeel van Verzetsmuseum Amsterdam, het hoogst. De prijsuitreiking vond plaats in Het Spoorwegmuseum, volgens de Museuminspecteurs het beste museum in de provincie Utrecht.

Kinderen beoordelen de musea onder meer op de kwaliteit van de tentoonstelling, in hoeverre het museumbezoek leidt tot nieuwe kennis en de kinderen mogen aangeven wat ze zouden veranderen als zij zelf één dag museumdirecteur waren. Liesbeth van der Horst, directeur van het Verzetsmuseum Amsterdam:

‘Dat wij als historisch museum met serieus onderwerp deze prijs winnen is echt geweldig. Verzetsmuseum Junior is al eerder bekroond, maar dat de bezoekers waar het om gaat – kinderen – ons museum zo hoog waarderen is echt de ultieme kroon op ons werk.’

DVD: 13 in de Oorlog

×