Week van de koloniale geschiedenis
Dark
Light

Kunsttijdschrift HART en Hermitage Amsterdam treffen schikking

Magazine gaat verder onder andere naam
1 minuut leestijd
Het recent gepresenteerde logo van het vernieuwde museum
Het recent gepresenteerde logo van het vernieuwde museum

Een maand geleden kondigde museum Hermitage Amsterdam aan vanaf september verder te gaan onder de naam H’ART Museum. Tegelijkertijd werd een nieuwe huisstijl gepresenteerd. Het Belgische kunsttijdschrift HART maakte echter juridisch bezwaar. De huisstijl van het vernieuwde museum lijkt namelijk wel heel erg op dat van het magazine.

Cover van Hart Magazine, dat binnenkort dus van naam verandert
Cover van Hart Magazine, dat binnenkort dus van naam verandert
Aanvankelijk leek een rechter zich over de kwestie te moeten gaan buigen. De twee partijen hebben nu echter een schikking getroffen. Een van de afspraken is dat het Belgische kunsttijdschrift verder gaat onder een nieuwe naam. Welke naam dat is wordt bekendgemaakt tijdens het Brusselse Gallery Weekend dat begin september plaatsvindt.

“We hebben de afgelopen dagen met het museum goede afspraken kunnen maken die de zelfstandigheid van beide partijen garanderen”, zegt hoofdredacteur van het tijdschrift Kathleen Weyts. “Ik ben blij dat we het kort geding hebben kunnen voorkomen en dat we ons nu positief kunnen richten op het verschijnen van het eerste internationale nummer van ons tijdschrift.”

Ook Annabelle Birnie, directeur van Hermitage Amsterdam, is blij dat er een overeenkomst is gekomen “waarmee beide partijen zich kunnen richten op hun eigen toekomst”.

Over de details van de regeling zijn geen mededelingen gedaan. Of en zo ja hoeveel financiële compensatie het museum heeft betaald voor de naamswijziging van het magazine is vooralsnog dus onduidelijk.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Meer informatie

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (48.314 actieve abonnees)

"Geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken voor een breed publiek."

Meer informatie over ons project