Maand van de geschiedenis
Dark
Light

Lichamen Amerikaanse soldaten gevonden in Groesbeek

1 minuut leestijd

Operatie Market Garden
Bij een weiland in Groesbeek zijn stoffelijke resten van twee Amerikaanse soldaten gevonden. Vermoedelijk gaat het om soldaten die sneuvelden tijdens de Tweede Wereldoorlog, meldt dagblad de Gelderlander.

De resten werden gevonden langs een weiland aan de Wylerbaan in Groesbeek. Identificatie heeft nog niet plaatsgevonden. Defensie weet nog niet wie er onderzoek gaat doen naar de lichamen. Mogelijk wordt er een dienst uit de Verenigde Staten ingeschakeld. De lichamen zijn voorlopig door medewerkers van de bergings- en identificatiedienst van defensie geborgen.

In september 1944 landden, in het kader van Operatie Market Garden, bij Groesbeek duizenden geallieerde parachutisten. De aibornes moesten bruggen in de regio veroveren op de Duitsers. Rondom Groesbeek werd tot februari 1945 hevig gevochten.

Overzicht van boeken over de Tweede Wereldoorlog

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (48.314 actieve abonnees)

"Geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken voor een breed publiek."

Meer informatie over ons project