Lichamen Amerikaanse soldaten gevonden in Groesbeek

Operatie Market Garden
Bij een weiland in Groesbeek zijn stoffelijke resten van twee Amerikaanse soldaten gevonden. Vermoedelijk gaat het om soldaten die sneuvelden tijdens de Tweede Wereldoorlog, meldt dagblad de Gelderlander.

De resten werden gevonden langs een weiland aan de Wylerbaan in Groesbeek. Identificatie heeft nog niet plaatsgevonden. Defensie weet nog niet wie er onderzoek gaat doen naar de lichamen. Mogelijk wordt er een dienst uit de Verenigde Staten ingeschakeld.De lichamen zijn voorlopig door medewerkers van de bergings- en identificatiedienst van defensie geborgen.

- advertentie -

In september 1944 landden, in het kader van Operatie Market Garden, bij Groesbeek duizenden geallieerde parachutisten. De aibornes moesten bruggen in de regio veroveren op de Duitsers. Rondom Groesbeek werd tot februari 1945 hevig gevochten.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: