Dark
Light

‘Meisje met de parel’ doet ook Italië aan

Auteur:
1 minuut leestijd
Meisje met de parel - Johannes Vermeer (Mauritshuis)
Meisje met de parel - Johannes Vermeer (Mauritshuis)

Meisje met de parel – Johannes Vermeer, ca. 1665
Het bekende schilderij Meisje met de parel van Johannes Vermeer is bezig met een wereldreis. Onlangs was het doel al te zien in Japan en momenteel maakt het werk een reis door Amerika. Het Mauritshuis en het Palazzo Fava in Bologna hebben donderdag met elkaar afgesproken dat het doek in 2014 ook te zien zal zijn in Italië.

De tweejarige wereldtournee wordt dus afgesloten in Italië. In totaal worden van begin februari tot eind mei 2014 veertig werken uit de collectie van het Mauritshuis in Bologna tentoongesteld. De werken maken een wereldreis omdat het Mauritshuis momenteel gesloten is in verband met een grote verbouwing. De inkomsten van de reizende tentoonstelling komen ten goede aan de uitbreiding en renovatie van het Mauritshuis.

Emilie Gordenker, directeur van het Mauritshuis:

Het is altijd een grote wens geweest van het museum om deze bijzondere selectie schilderijen naast Japan en de Verenigde Staten ook in Europa te tonen. Het museum Palazzo Fava in Bologna is een prachtige en historische locatie. Een waardige afsluiting van de wereldtournee van het Mauritshuis.

Het Mauritshuis opent half 2014 de deuren. De gehele vaste collectie is dan weer terug in Den Haag en te zien in het volledig gerenoveerde stadspaleis.

Gerelateerde boeken:

×