Militaire colonne rijdt route bevrijders

The Final Push 2015 (Facebook)
The Final Push 2015 (Facebook)

Sinds vrijdag rijdt er een militaire colonne door Nederland. De colonne volgt het spoor van de geallieerden die zeventig jaar geleden grote delen van Nederland bevrijdden.


De initiatiefnemers willen met de colonne de militaire operaties Plunder, Varsity, ​Forrard On en Amherst herdenken. In 1945 luidden deze acties de Bevrijding van Oost- en Noord Nederland in.

De stoet, bestaande uit 350 jeeps en militaire trucks, vertrok vrijdag uit Groesbeek. Over twee weken eindigt de operatie in Groningen. De route loopt ook over Duits grondgebied. Zo worden bijvoorbeeld Kranenburg en Kleef aangedaan. Bij Rees wordt mogelijk een pontonbrug over de Rijn geslagen om de oversteek daar mogelijk te maken. Meer informatie op de website: www.thefinalpush2015.com.

Promotievideo voor de operatie:

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: