Dark
Light

Musical ‘Soldaat van Oranje’ opnieuw verlengd

Auteur:
1 minuut leestijd

De musical Soldaat van Oranje blijft bezoekers trekken en daarom is besloten de looptijd nogmaals te verlengen. Aanvankelijk zou het stuk tot en met september te zien zijn in de Theaterhangaar op voormalige vliegveld Valkenburg in Katwijk. Dit is nu verlengd tot en met december.

‘Soldaat van Oranje’ is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema (1917-2007), beter bekend als de ‘Soldaat van Oranje’. Als jongeman maakte deze Nederlander in 1941 de oversteek naar Engeland. Daar raakte hij verwikkeld in allerlei intriges en maakte hij kennis met de geheime diensten.

1,6 miljoen bezoekers

Tijdens de oorlogsjaren voerde de ‘Soldaat van Oranje’ verschillende nachtelijke landingen uit en ook nam hij deel aan een luchtaanval op Berlijn. Nadat het zuiden van Nederland was bevrijd, werkte hij daar als adjudant van koningin Wilhelmina.

De musical ging in 2010 in première en is al verschillende keren verlengd. In totaal trok ‘Soldaat van Oranje’ nu al 1,6 miljoen bezoekers.

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.323 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×