Week van de koloniale geschiedenis

Nederland krijgt tweede trappistenbier

Vanaf komend najaar heeft Nederland een tweede trappistenbier. Het nieuwe bier, gebrouwd door de monniken van de abdij Maria Toevlucht, wordt genoemd naar de plaats waar het gemaakt wordt: Zundert.

De monniken verbouwden een oude koeienstal van kloosterboerderij De Kievit tot brouwerij. Verwacht wordt dat de nieuwe trappist vanaf begin november verkocht kan worden. Het bier zal dan verkocht worden in de abdijwinkel, horecazaken en drankenhandels. Nederland had tot nu toe één trappistenbier: La Trappe. België heeft er zes.

Binnen de muren van de abdij

Trappistenbier heeft een lange geschiedenis en niet ieder bier dat door monniken gebrouwen is mag het predicaat trappist voeren. Een andere voorwaarde is bijvoorbeeld dat het product binnen de muren van de abdij moet worden gebrouwen en het grootste deel van de winst moet aan sociale werken worden besteed.

Lees hier een achtergrondartikel over de geschiedenis van trappistenbier

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: