//

Nederland krijgt tweede trappistenbier

Bier (stck.xchng)
Bier (stck.xchng)

Vanaf komend najaar heeft Nederland een tweede trappistenbier. Het nieuwe bier, gebrouwd door de monniken van de abdij Maria Toevlucht, wordt genoemd naar de plaats waar het gemaakt wordt: Zundert.

De monniken verbouwden een oude koeienstal van kloosterboerderij De Kievit tot brouwerij. Verwacht wordt dat de nieuwe trappist vanaf begin november verkocht kan worden. Het bier zal dan verkocht worden in de abdijwinkel, horecazaken en drankenhandels. Nederland had tot nu toe één trappistenbier: La Trappe. België heeft er zes.

Binnen de muren van de abdij

Trappistenbier heeft een lange geschiedenis en niet ieder bier dat door monniken gebrouwen is mag het predicaat trappist voeren. Een andere voorwaarde is bijvoorbeeld dat het product binnen de muren van de abdij moet worden gebrouwen en het grootste deel van de winst moet aan sociale werken worden besteed.

Lees hier een achtergrondartikel over de geschiedenis van trappistenbier

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden.

Honderden auteurs publiceerden al op Historiek. Bekijk hier wie

Doorzoek ons archief: