Dark
Light

Nederland krijgt tweede trappistenbier

Auteur:
1 minuut leestijd
Bier (stck.xchng)
Bier (stck.xchng)

Vanaf komend najaar heeft Nederland een tweede trappistenbier. Het nieuwe bier, gebrouwd door de monniken van de abdij Maria Toevlucht, wordt genoemd naar de plaats waar het gemaakt wordt: Zundert.

De monniken verbouwden een oude koeienstal van kloosterboerderij De Kievit tot brouwerij. Verwacht wordt dat de nieuwe trappist vanaf begin november verkocht kan worden. Het bier zal dan verkocht worden in de abdijwinkel, horecazaken en drankenhandels. Nederland had tot nu toe één trappistenbier: La Trappe. België heeft er zes.

Binnen de muren van de abdij

Trappistenbier heeft een lange geschiedenis en niet ieder bier dat door monniken gebrouwen is mag het predicaat trappist voeren. Een andere voorwaarde is bijvoorbeeld dat het product binnen de muren van de abdij moet worden gebrouwen en het grootste deel van de winst moet aan sociale werken worden besteed.

Lees hier een achtergrondartikel over de geschiedenis van trappistenbier

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.171 actieve abonnees)


Ruim 50.000 geschiedenisliefhebbers ontvangen wekelijks onze gratis nieuwsbrief.

Meld u ook aan

×