/

Nieuwe cast Soldaat van Oranje compleet

Soldaat van Oranje – De Musical
De nieuwe cast van de musical Soldaat van Oranje is compleet. De producent heeft dat dinsdag bekendgemaakt.

Scriptschrijver Edwin de Vries is toegevoegd aan de cast van de musical die vanaf 31 augustus weer te zien is in theater De TheaterHangaar op vliegbasis Valkenburg. De Vries zal verschillende keren de rol van François van ’t Sant, de persoonlijk secretaris van koningin Wilhelmina, overnemen van zijn broer Bart.

Een deel van de cast moest vervangen worden omdat een aantal acteurs vanwege de verlenging van de musical afhaakte. Zij hadden al verplichtingen voor het nieuwe theaterseizoen. De rol van Erik Hazelhoff Roelfzema wordt in het nieuwe seizoen vertolkt door Julian Looman en de rol van koningin Wilhelmina zal afwisselend gespeeld worden door Anne-Wil Blankers, Petra Laseur, Els Ingeborg Smits en Sylvia Poorta.

De musical is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema (1917-2007), beter bekend als de ‘Soldaat van Oranje’. Als jongeman maakte deze Nederlander in 1941 de oversteek naar Engeland. Daar raakte hij verwikkeld in allerlei intriges en maakte hij kennis met de geheime diensten. Tijdens de oorlogsjaren voerde de ‘Soldaat van Oranje’ verschillende nachtelijke landingen uit en ook nam hij deel aan een luchtaanval op Berlijn. Nadat het zuiden van Nederland was bevrijd, werkte hij daar als adjudant van koningin Wilhelmina.

Soldaat van Oranje – De Musical gaat op 31 augustus voor de tweede keer in première.

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden.

Honderden auteurs publiceerden al op Historiek. Bekijk hier wie

Doorzoek ons archief: