Week van de koloniale geschiedenis

Nominaties grote archeologieprijs bekend

Grote Prijs der Nederlandse Veldarcheologie
Nog vier archeologen maken kans op de Grote Prijs der Nederlandse Veldarcheologie 2011. De genomineerden zijn onlangs bekendgemaakt.

De Grote Prijs der Nederlandse Veldarcheologie (GPNV) is een initiatief van adviesbureau Hazenberg Archeologie. De nationale prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een veldarcheoloog, amateurarcheoloog, grondwerker of kraanmachinist met een bijzondere verdienste voor de Nederlandse veldarcheologie. De prijs bestaat uit een wisselbeker, champagne, een oorkonde en een actiefoto van de winnaar. De genomineerden zijn:

01Jasper de Bruin – Jasper de Bruin is docent Provinciaal-Romeinse archeologie aan de Rijksuniversiteit Leiden. Hij is actief betrokken bij diverse grote veldwerkprojecten, waaronder de opgravingen van een Romeins / Vroeg Middeleeuwse nederzetting in Naaldwijk en een Merovingische nederzetting in Oegstgeest.

- advertentie -

02Henk Hiddink – Henk Hiddink is senior archeoloog bij ACVU-HBS en gespecialiseerd in de archeologie en het landschap van Zuid-Nederland, en in aardewerk- en metaalvondsten uit de Late IJzertijd en de Romeinse Tijd. Hij heeft diverse publicaties op zijn naam staan.

03Dick Velthuizen – Dick Velthuizen is onder meer beheerder van het provinciaal archeologisch depot van Flevoland. Hij was betrokken bij talloze archeologische opgravingen, waaronder die van de oudste akker van Nederland bij Swifterbant. Verder is hij bekend van allerlei activiteiten om de archeologie van Flevoland zoveel mogelijk voor het voetlicht te brengen.

04Evert Ulrich – Evert Ulrich is veldwerkcoördinator bij de Archeologische Club Oldenzaal. Hij begeleidt vrijwilligers en al veel opgravingen geleid, waaronder het onderzoek naar het Agnietenklooster in Oldenzaal, waarbij in de loop van enkele jaren de fundamenten van een vrijwel compleet kloostergebouw werden blootgelegd.

De GPNV wordt traditiegetrouw uitgereikt op de Reuvensdagen, die dit jaar plaatsvinden op 24 en 25 november in de Philharmonie in Haarlem. Stemmen op een van de genomineerden kan tot 21 november op de website www.gpnv.nl.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: