Dark
Light

Nominaties grote archeologieprijs bekend

Auteur:
1 minuut leestijd

Grote Prijs der Nederlandse Veldarcheologie
Nog vier archeologen maken kans op de Grote Prijs der Nederlandse Veldarcheologie 2011. De genomineerden zijn onlangs bekendgemaakt.

De Grote Prijs der Nederlandse Veldarcheologie (GPNV) is een initiatief van adviesbureau Hazenberg Archeologie. De nationale prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een veldarcheoloog, amateurarcheoloog, grondwerker of kraanmachinist met een bijzondere verdienste voor de Nederlandse veldarcheologie. De prijs bestaat uit een wisselbeker, champagne, een oorkonde en een actiefoto van de winnaar. De genomineerden zijn:

Jasper de Bruin – Jasper de Bruin is docent Provinciaal-Romeinse archeologie aan de Rijksuniversiteit Leiden. Hij is actief betrokken bij diverse grote veldwerkprojecten, waaronder de opgravingen van een Romeins / Vroeg Middeleeuwse nederzetting in Naaldwijk en een Merovingische nederzetting in Oegstgeest.

Henk Hiddink – Henk Hiddink is senior archeoloog bij ACVU-HBS en gespecialiseerd in de archeologie en het landschap van Zuid-Nederland, en in aardewerk- en metaalvondsten uit de Late IJzertijd en de Romeinse Tijd. Hij heeft diverse publicaties op zijn naam staan.

Dick Velthuizen – Dick Velthuizen is onder meer beheerder van het provinciaal archeologisch depot van Flevoland. Hij was betrokken bij talloze archeologische opgravingen, waaronder die van de oudste akker van Nederland bij Swifterbant. Verder is hij bekend van allerlei activiteiten om de archeologie van Flevoland zoveel mogelijk voor het voetlicht te brengen.

Evert Ulrich – Evert Ulrich is veldwerkcoördinator bij de Archeologische Club Oldenzaal. Hij begeleidt vrijwilligers en al veel opgravingen geleid, waaronder het onderzoek naar het Agnietenklooster in Oldenzaal, waarbij in de loop van enkele jaren de fundamenten van een vrijwel compleet kloostergebouw werden blootgelegd.

De GPNV wordt traditiegetrouw uitgereikt op de Reuvensdagen, die dit jaar plaatsvinden op 24 en 25 november in de Philharmonie in Haarlem. Stemmen op een van de genomineerden kan tot 21 november op de website www.gpnv.nl.

Overzicht van Boeken over archeologie en archeologische opgravingen

×