Dark
Light

Onbekende foto Billy the Kid ontdekt

Auteur:
1 minuut leestijd
De portretfoto vn Billy the Kid
Billy the Kid

Een verzamelaar blijkt enkele jaren geleden in een winkel in Californië een foto te hebben gekocht met daarop een afbeelding van de berichte crimineel William H. Bonney, beter bekend als Billy the Kid.

Verzamelaar Randy Guijarro kocht de foto, die uit 1878 dateert, voor slechts 2 dollar. Op de foto is Billy the Kid te zien die samen met enkele andere een partijtje croquet speelt. (links op onderstaande foto) Er is slechts een andere foto van de beruchte misdadiger bekend: een portretfoto, die enkele jaren geleden voor 2,3 miljoen dollar werd geveild.

Volgens The Guardian is de foto door een geautoriseerd veilingbedrijf in San Francisco geïdentificeerd. Volgens het veilinghuis is de foto gemaakt in New Mexico.

De naam van Billy the Kid is verbonden aan talloze wildwest-verhalen, films en ballades. De cowboy was een leider in een veeoorlog in New Mexico, de zogenaamde Lincoln County War. Al op 12-jarige leeftijd zou hij zijn eerste moord hebben begaan. Volgens de overlevering vermoordde hij in totaal 21 mensen. Aangezien hij slechts 21 jaar oud werd is dat één moord per levensjaar. Van vier van deze moorden staat echter maar vast dat Billy the Kid ze echt gepleegd heeft.

Boek: The Authentic Life of Billy the Kid

Beoordeel dit bericht

Score / 5. Stemmen:

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren:

×