Week van de koloniale geschiedenis
Dark
Light

Prinses Margriet heropent Verzetsmuseum Amsterdam

1 minuut leestijd
Artist impression van het vernieuwde museum
Artist impression van het vernieuwde museum - Ilona Laurijsse / Verzetsmuseum Amsterdam

Het Verzetsmuseum Amsterdam in Amsterdam wordt 1 december aanstaande officieel heropend door prinses Margriet. Momenteel is het museum gesloten vanwege een grootscheepse verbouwing en herinrichting.

De afgelopen maanden is gewerkt aan een nieuwe vaste tentoonstelling. Hierin is een belangrijke rol weggelegd voor persoonlijke verhalen. Deze moeten de bezoeker dichterbij de geschiedenis en de dilemma’s brengen waar mensen tijdens de bezetting voor kwamen te staan. Ook is het museum zo aangepast dat mensen met een visuele of auditieve beperking de vaste tentoonstelling straks helemaal zelfstandig kunnen bezoeken.

Prinses Margriet woont begin december het openingsprogramma bij waarin de opzet van de nieuwe tentoonstelling wordt uitgelegd. Na een bezoek aan de nieuwe tentoonstelling gaat de prinses in gesprek met de samenstellers van de tentoonstelling en nabestaanden van verzetsmensen.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Meer informatie