Week van de koloniale geschiedenis

Provinciale subsidie voor Slot Loevestein

Slot Loevestein – Foto: CC/Niels
Provinciale Staten van Gelderland zijn deze week akkoord gegaan met een subsidie van 1,75 miljoen euro aan de Stichting Museum Slot Loevestein.

Het geld is onder meer bedoeld voor het inrichten van een bezoekerscentrum over de Hollandse Waterlinie. Slot Loevestein maakt onderdeel uit van deze verdedigingslinie. Het geld wordt daarnaast onder meer gebruikt voor de herinrichting van de zolder van het slot.Slot Loevestein werd waarschijnlijk halverwege de veertiende eeuw gebouwd door heer Dirk Loef van Horne. Aan het eind van de eeuw was het slot al in handen van de graven van Holland.

- advertentie -

Het kasteel is onder meer bekend omdat de Nederlandse jurist Hugo de Groot er in de zestiende eeuw in opdracht van prins Maurits werd opgesloten. De rechtsgeleerde wist met hulp van zijn vrouw in een boekenkist uit het slot te ontsnappen.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: