Dark
Light

Provinciale subsidie voor Slot Loevestein

Auteur:
1 minuut leestijd

Slot Loevestein – Foto: CC/Niels
Provinciale Staten van Gelderland zijn deze week akkoord gegaan met een subsidie van 1,75 miljoen euro aan de Stichting Museum Slot Loevestein.

Het geld is onder meer bedoeld voor het inrichten van een bezoekerscentrum over de Hollandse Waterlinie. Slot Loevestein maakt onderdeel uit van deze verdedigingslinie. Het geld wordt daarnaast onder meer gebruikt voor de herinrichting van de zolder van het slot.

Slot Loevestein werd waarschijnlijk halverwege de veertiende eeuw gebouwd door heer Dirk Loef van Horne. Aan het eind van de eeuw was het slot al in handen van de graven van Holland.

Het kasteel is onder meer bekend omdat de Nederlandse jurist Hugo de Groot er in de zestiende eeuw in opdracht van prins Maurits werd opgesloten. De rechtsgeleerde wist met hulp van zijn vrouw in een boekenkist uit het slot te ontsnappen.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.171 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×