Dark
Light

Record voor musical Soldaat van Oranje

Auteur:
1 minuut leestijd

Musical 'Soldaat van Oranje'
Musical ‘Soldaat van Oranje’
De succesmusical Soldaat van Oranje gaat een bijzonder record pakken. Aankomende dinsdag wordt de musical voor de 1095e keer opgevoerd. Niet eerder was een theatervoorstelling in Nederland zo vaak te zien.

Soldaat van Oranje verbreekt het record van The Phantom of the Opera. Die musical was met 1094 voorstellingen tot nu toe de langstlopende voorstelling ooit.

Soldaat van Oranje zou het record eigenlijk afgelopen zaterdag al in handen krijgen, maar het stormachtig weer van een week geleden gooide roet in het eten. Door die storm waaide een deel van het dak van de foyer van de Theaterhangaar en kon de musical twee keer niet opgevoerd worden. Hierdoor wordt het record van The Phantom of the Opera nu pas dinsdag verbroken. Afgelopen zaterdag werd echter vast een recordfeestje gevierd.

Soldaat van Oranje ging op 30 oktober 2010 in première.

Erik Hazelhoff Roelfzema

‘Soldaat van Oranje’ is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema (1917-2007), beter bekend als de ‘Soldaat van Oranje’. Als jongeman maakte deze Nederlander in 1941 de oversteek naar Engeland. Daar raakte hij verwikkeld in allerlei intriges en maakte hij kennis met de geheime diensten. Tijdens de oorlogsjaren voerde de ‘Soldaat van Oranje’ verschillende nachtelijke landingen uit en ook nam hij deel aan een luchtaanval op Berlijn. Nadat het zuiden van Nederland was bevrijd, werkte hij daar als adjudant van koningin Wilhelmina.

Record aantal voorstellingen voor ‘Soldaat van Oranje’

×