Week van de koloniale geschiedenis
Dark
Light

Recordjaar voor Utrechtse musea

1 minuut leestijd
Spoorwegmuseum in Utrecht
Spoorwegmuseum in Utrecht

Nederlands Spoorwegmuseum

De gezamenlijke Utrechtse musea hebben in 2011 ruim 921.000 bezoekers ontvangen. Een stijging van 4,4 procent ten opzichte van 2010 toen 882.000 personen een Utrechts museum bezochten.

Begin vorig jaar spraken de Utrechtse musea af intensiever met elkaar samen te werken. De coördinerende Stichting Utrechts Museumkwartier (SUM) liet toen weten de stad Utrecht herkenbaarder te willen maken als museale trekpleister. De musea hopen in 2013 – rond de viering van 300 jaar Vrede van Utrecht –met een gezamenlijk aanbod minimaal een miljoen bezoekers te trekken.

Afgelopen jaar zorgde onder meer de Museumnacht voor veel museumbezoekers. Met 5300 verkochte tickets was die activiteit helemaal was uitverkocht.

Het Spoorwegmuseum was in 2011 met 336.000 bezoekers het best bezochte museum van Utrecht. Daarnaast ontvingen onder meer het Centraal Museum (146.000 bezoekers), Museum Speelklok (110.000 bezoekers) en Museum Catharijneconvent (89.000 bezoekers) veel bezoekers.

Musea Utrecht is een samenwerkingsverband van 10 instellingen: AAMU museum voor hedendaagse Aboriginal kunst, Centraal Museum, Geldmuseum, Het Utrechts Archief, Museum Catharijneconvent, Museum Speelklok, RonDom, Sonnenborgh – museum & sterrenwacht, Spoorwegmuseum en Universiteitsmuseum.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Lezers maken Historiek mede mogelijk. Ons steunen kan op verschillende manieren. Lees hier meer.

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

48.299 actieve abonnees

"Ons archief bevat inmiddels duizenden artikelen "

Naar onze onderwerppagina

Volg ons:

Meer over het onderwerp: