Dark
Light

Restauratie historische Koningssloep begonnen

Auteur:
1 minuut leestijd
Koningssloep van het Scheepvaartmuseum
Koningssloep van het Scheepvaartmuseum

AkzoNobel is begonnen aan de restauratie van de Koningssloep van het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. De Koningssloep is een van de populairste objecten in de collectie van het maritieme museum.

Het Scheepvaartmuseum (Eddo Hartmann)
Het Scheepvaartmuseum (Eddo Hartmann)
In 1816 werd opdracht gegeven voor de bouw van de zeventien meter lange staatsiesloep. Twee jaar later was hij klaar. De sloep werd voor het laatst gebruikt tijdens het zilveren huwelijksfeest van Koningin Juliana en Prins Bernhard in 1962.


Medewerkers van AkzoNobel met expertise op het gebied van coatings voor de scheepvaartindustrie zijn verantwoordelijk voor de complexe restauratiewerkzaamheden die voornamelijk aan de romp worden uitgevoerd. Het is de bedoeling dat de sloep in de zomer van 2015 weer vaarklaar is.

Dankzij een bijdrage van de BankGiro Loterij, is het museum in staat om, na restauratie, de Koningssloep weer zichtbaar te maken voor het publiek.

De restauratie van de sloep vindt aanvankelijk plaats in het noorden van het land. Het publiek zal later dit jaar een deel van de werkzaamheden kunnen aanschouwen in Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam.

Oprichter (2008) en algemeen beheerder Historiek. Wil via de site historische achtergronden toegankelijk maken voor een breed publiek. Dit onder het motto: "Omdat we ook van gisteren zijn".

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×