Rondleidingen Soestdijk nog altijd populair

Paleis Soestdijk
Paleis Soestdijk blijkt nog altijd populair bij het publiek. Binnen een maand heeft Artifex, het bedrijf dat het paleis exploiteert, al veertienduizend kaarten verkocht voor rondleidingen.

Na de troonsafstand van koningin Juliana in 1980 bleven prinses Juliana en prins Bernhard tot hun overlijden op Soestdijk wonen. Het paleis en het omliggende park zijn vanaf 2007 opengesteld voor het publiek. De afgelopen vier jaar hebben al 600.000 mensen het paleis en de omliggende tuin bezocht.Eind vorig jaar sloot het paleis de deuren omdat er weer een nieuwe een beslissing genomen moest worden over de bestemming van het paleis. Die beslissing is echter over 2011 getild waardoor het paleis ook dit jaar nog door het publiek bezocht kan worden. De interesse blijkt nog altijd groot. In een maand tijd heeft organisatiebureau Artifex al 14.000 toegankskaarten verkocht.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: