Ruim 400 musea doen mee aan de derde Nationale Museumweek

Meer dan 400 musea in Nederland doen mee aan de Nationale Museumweek 2017. Dat meldt de Museumvereniging. De deelnemende musea hebben speciaal voor de Museumweek pronkstukken geselecteerd.

Tijdens deze week (3 tot en met 9 april) staan de ruim 400 musea met hun pronkstukken in de schijnwerpers, waarvan er drie in blinkend goud worden uitvergroot. Ze zijn te vinden op drukke openbare plaatsen door het hele land. De drie uitgelichte pronkstukken zijn een Letterkast uit Dordrecht, het Meisje van Yde in Assen en De Ploeger in Helmond. De gouden stukken worden tijdens de week onthuld in bijzijn van presentator Klaas van Kruistum.

Het is de derde keer dat de Nationale Museumweek wordt gehouden. De Museumvereniging:

“Dit keer belichten we ook drie sprekende voorbeelden van samenwerking tussen musea en onderwijs. Het gaat om Museum de Fundatie met het Deltion College, Aviodrome met het ROC Flevoland en Museum Kranenburgh met de Berger Scholengemeenschap. Deze musea openen, in samenwerking met de scholieren en in het kader van de Museumweek, een pop-up museum in deze scholen.”

Boek: Nederland Museumland – Dé onmisbare gids voor cultuurliefhebbers

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: