Schenking voor Catharijneconvent en Joods Historisch Museum

Onderdeel van de vaste opstelling van Museum Catharijneconvent – Foto: CC
Museum Catharijneconvent en het Joods Historisch Museum hebben allebei een particuliere schenking ontvangen, met een totaalbedrag van 90.000 euro.

Het behoud van het christelijke en joodse erfgoed was de grootste drijfveer voor de donatie. De anonieme schenker vindt dat beide musea hierin een belangrijke taak hebben.


De twee musea presenteren cultureel en religieus erfgoed van ons land. De verzameling van het Joods Historisch Museum bestaat uit bijzonder Joods cultureel erfgoed. Museum Catharijneconvent beheert de belangrijkste collectie kunst- en cultuurhistorische objecten van het Nederlands christelijk erfgoed.

- advertentie -

De instellingen hebben in hun beleidsplannen aangegeven de komende jaren meer te willen samenwerken. De donatie geef dit voornemen volgens de musea een extra stimulans. Museum Catharijneconvent en het Joods Historisch Museum werken aan gezamenlijke programmering en structurele samenwerking op het gebied van cultuureducatie.

Gerelateerde boeken:


Archiefstukken:

 • De aanslag van Kedichem – 29 maart 1986

  De aanslag van Kedichem – 29 maart 1986

  Antifascisten verstoorden op 29 maart 1986 met veel geweld een vergadering van de radicaal-rechtse Centrumpartij en Centrumdemocraten in Kedichem. Het resultaat: één zwaargewonde, het hotel waar de vergadering plaatsvond totaal … Lees verder »
 • De uitvinding van de boekdrukkunst

  De uitvinding van de boekdrukkunst

  De uitvinding van de boekdrukkunst rrond 1445 heeft grote invloed gehad op de wereldgeschiedenis. De Duitser Johannes Gutenberg (ca.1397-1468) geldt als de uitvinder van de boekdrukkunst in Europa. Al wordt … Lees verder »
 • Het Aramees: de eerste wereldtaal

  Het Aramees: de eerste wereldtaal

  Het Aramees is overal en behoort tot de westerse literaire canon omdat een deel van de Bijbel erin gesteld is en ook Jezus sprak het hoogstwaarschijnlijk toen hij het Onzevader … Lees verder »
 • Lesje legale verkiezingsfraude

  Lesje legale verkiezingsfraude

  Dat een verkiezingsoverwinning ook monsterlijk kan zijn, is in 1812 geillustreerd door gouverneur Elbridge Gerry. Vrijwel letterlijk: de truc waarop hij zijn overwinning behaalde staat sindsdien bekend als een Gerrymander, … Lees verder »
Meer tips ➱

Verder speuren:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister