/

Schenking voor Catharijneconvent en Joods Historisch Museum

Onderdeel van de vaste opstelling van Museum Catharijneconvent – Foto: CC
Museum Catharijneconvent en het Joods Historisch Museum hebben allebei een particuliere schenking ontvangen, met een totaalbedrag van 90.000 euro.

Het behoud van het christelijke en joodse erfgoed was de grootste drijfveer voor de donatie. De anonieme schenker vindt dat beide musea hierin een belangrijke taak hebben.


De twee musea presenteren cultureel en religieus erfgoed van ons land. De verzameling van het Joods Historisch Museum bestaat uit bijzonder Joods cultureel erfgoed. Museum Catharijneconvent beheert de belangrijkste collectie kunst- en cultuurhistorische objecten van het Nederlands christelijk erfgoed.

De instellingen hebben in hun beleidsplannen aangegeven de komende jaren meer te willen samenwerken. De donatie geef dit voornemen volgens de musea een extra stimulans. Museum Catharijneconvent en het Joods Historisch Museum werken aan gezamenlijke programmering en structurele samenwerking op het gebied van cultuureducatie.

Gerelateerde boeken:

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden.

Honderden auteurs publiceerden al op Historiek. Bekijk hier wie

Doorzoek ons archief: