Dark
Light

Schenking voor Catharijneconvent en Joods Historisch Museum

Auteur:
1 minuut leestijd

Onderdeel van de vaste opstelling van Museum Catharijneconvent – Foto: CC
Museum Catharijneconvent en het Joods Historisch Museum hebben allebei een particuliere schenking ontvangen, met een totaalbedrag van 90.000 euro.

Het behoud van het christelijke en joodse erfgoed was de grootste drijfveer voor de donatie. De anonieme schenker vindt dat beide musea hierin een belangrijke taak hebben.


De twee musea presenteren cultureel en religieus erfgoed van ons land. De verzameling van het Joods Historisch Museum bestaat uit bijzonder Joods cultureel erfgoed. Museum Catharijneconvent beheert de belangrijkste collectie kunst- en cultuurhistorische objecten van het Nederlands christelijk erfgoed.

De instellingen hebben in hun beleidsplannen aangegeven de komende jaren meer te willen samenwerken. De donatie geef dit voornemen volgens de musea een extra stimulans. Museum Catharijneconvent en het Joods Historisch Museum werken aan gezamenlijke programmering en structurele samenwerking op het gebied van cultuureducatie.

Gerelateerde boeken:

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 50.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (50.886 actieve abonnees)

Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×