Dark
Light

Schuilkelder Kröller-Müller Museum tijdelijk opengesteld

1 minuut leestijd
De schuilkelder van Helene Kröller-Müller
De schuilkelder van Helene Kröller-Müller (Kröller-Müller Museum)

Ter gelegenheid van het tachtigjarig jubileum van Operatie Market Garden, opent het Kröller-Müller Museum tijdelijk de schuilkelder die tijdens de Tweede Wereldoorlog werd gebruikt voor de opslag van de kunstcollectie.

Van 17 september tot en met 6 oktober kunnen bezoekers de schuilkelder bezichtigen en deelnemen aan minicolleges en lezingen over de rol van het museum tijdens de oorlog.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de kunstcollectie van het Kröller-Müller Museum ondergebracht in een ondergrondse schuilkelder. Gedurende de herdenkingsperiode is deze schuilkelder tijdelijk toegankelijk voor het publiek. Bezoekers kunnen de schuilkelder bezoeken onder begeleiding van een gids.

Ariëtte Dekker, auteur van de biografie De vertrouweling over Sam van Deventer, directeur van het museum tijdens de Duitse bezetting, zal verder twee lezingen geven op 21 september en 6 oktober. De auteur zal daarbij onder meer ingaan op de rol van Van Deventer en de impact van de bezetting op het museum.

Toegang tot de schuilkelder, minicolleges en lezingen is inbegrepen bij een geldig ticket voor het Kröller-Müller Museum en het bijbehorende park. Meer informatie op de website van het Kröller-Müller Museum.

De schuilkelder van Helene Kröller-Müller

×