Soldaat van Oranje naar Aruba

De populaire musical Soldaat van Oranje wordt begin mei opgevoerd op Aruba. Dit tijdens Sail Aruba, een groot maritiem evenement in de Cariben.

Soldaat van Oranje is de langstlopende musical van Nederland. Het stuk is en gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema (1917-2007), beter bekend als de ‘Soldaat van Oranje’. Als jongeman maakte deze Nederlander in 1941 de oversteek naar Engeland. Daar raakte hij verwikkeld in allerlei intriges en maakte hij kennis met de geheime diensten.

In de eenmalige uitvoering van Soldaat van Oranje op Aruba is ook de rol van de Arubaanse verzetsheld Boy Ecury verwerkt.

Sail Aruba markeert 200 jaar van het Nederlandse Koninkrijk en valt eveneens samen met het 350-jarige jubileum van het Korps Mariniers. Het evenement, dat duurt van 1 tot en met 3 mei, vindt plaats in de haven van Oranjestad, in bijzijn van koning Willem-Alexander en koningin Maxima.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

De klassieke wereld in 52 ontdekkingen - Leonard RutgersDe jodenvervolging in foto'sDe keuze - Leven in vrijheidDe Bourgondiërs - Bart Van LooDe geschiedenis van Nederland in 100 oude kaarten
Gelijk naar geschiedenisboeken over: