Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Soldaat van Oranje naar Aruba

De populaire musical Soldaat van Oranje wordt begin mei opgevoerd op Aruba. Dit tijdens Sail Aruba, een groot maritiem evenement in de Cariben.

- ad -

Soldaat van Oranje is de langstlopende musical van Nederland. Het stuk is en gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema (1917-2007), beter bekend als de ‘Soldaat van Oranje’. Als jongeman maakte deze Nederlander in 1941 de oversteek naar Engeland. Daar raakte hij verwikkeld in allerlei intriges en maakte hij kennis met de geheime diensten.

In de eenmalige uitvoering van Soldaat van Oranje op Aruba is ook de rol van de Arubaanse verzetsheld Boy Ecury verwerkt.

Sail Aruba markeert 200 jaar van het Nederlandse Koninkrijk en valt eveneens samen met het 350-jarige jubileum van het Korps Mariniers. Het evenement, dat duurt van 1 tot en met 3 mei, vindt plaats in de haven van Oranjestad, in bijzijn van koning Willem-Alexander en koningin Maxima.

- advertentie-

- ad -
- advertentie -


Verder speuren:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister


Uit het archief:

Veel meer tips ➱


Populaire geschiedenisboeken:

Spinozoland - Maxime RovereMoederstad - Philip DrögeBoeken bij de Netflix-serie BridgertonLied van de Goden - Reggie BaayDe tuinen van Buitenzorg - Jan Brokken

Bekijk hier meer geschiedenisboeken of recenseer de boeken die al las