SpeelgoedSpeelgoed

‘Sonny Boy’ naar Amerikaanse bioscopen

Sonny Boy – Foto: A-Film’
De Nederlandse film Sonny Boy zal binnenkort ook in Amerikaanse bioscopen te zien zijn. Producent Shooting Star heeft dat zondag bekendgemaakt.

De film is verkocht aan distributeur Olive Films. Deze distributeur zal de film uitbrengen in bioscopen in de Verenigde Staten, Canada en Groot-Brittannië. In Nederland bekeken ruim vierhonderdduizend mensen de door Maria Peters geregisseerde film in de bioscoop.

Enkele maanden geleden

- advertentie -werd bekend dat Sonny Boy de Nederlandse inzending is voor de Oscars van 2012 is. De film is genomineerd voor de categorie ‘beste buitenlandse film’.

De hoofdrollen van de verfilming van Annejet van der Zijl’s bestseller Sonny Boy worden vertolkt door Ricky Koole en Sergio Hasselbaink.

Sonny Boy

Sonny Boy is de reconstructie van een zogenaamde verboden liefde. Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van het Paramaribo van begin twintigste eeuw, de crisisjaren in Nederland, de verschrikkingen van het nazi-regime en de concentratiekampen.

Het verhaal begint als de jonge Surinaamse emigrant Waldemar verliefd wordt op de twintig jaar oudere, getrouwde Nederlandse vrouw Rika. Uit deze ‘verboden liefde’ wordt Waldy geboren, die de bijnaam Sonny Boy krijgt. De prijs die dit schandaal eist is hoog: Rika moet afstand doen van haar kinderen, Waldemar van zijn geliefde vaderland. Samen met hun ‘Sonny Boy’ proberen ze te midden van de crisisjaren een bestaan op te bouwen.


Archiefstukken:

Meer tips ➱

Verder speuren:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister