Dark
Light

Spitfire gevonden in Iers moeras

Auteur:
1 minuut leestijd

Spitfire
In een Iers moeras hebben archeologen de resten van een bijna zeventig jaar geleden neergestortte Spitfire opgegraven. Dat melden verschillende Britse kranten.

Het Britse gevechtsvliegtuig stortte in november 1941 neer in een moeras in County Donegal, een graafschap in het noordwesten van Ierland. De piloot van het toestel, de Amerikaan Roland “Bud” Wolf, had zich even daarvoor met een parachute in veiligheid weten te brengen. Weggezonken in het moeras blijken de wrakstukken van de Spitfire goed bewaard te zijn gebleven. De opgraving wordt gevolgd door de BBC. De onderzoekers hebben in het moeras ook zes machinegeweren en een aanzienlijke hoeveelheid munitie gevonden. Deze spullen zullen overgedragen worden aan een museum in Derry.

De Amerikaanse piloot Roland “Bud” Wolf was in 1941 onderweg naar een RAF-basis in Derry. Toen hij op ongeveer twintig kilometer van zijn eindbestemming was raakte de motor van zijn Spitfire oververhit. De onderzoekers sluiten niet uit in de cockpit van de Spitfire persoonlijke bezittingen te vinden.

×