Dark
Light

Televisieserie over Gelderse Oranjegeschiedenis

1 minuut leestijd

'In Naam van Oranje', een nieuwe geschiedenisserie op TV Gelderland
‘In Naam van Oranje’, een nieuwe geschiedenisserie op TV Gelderland
Op TV Gelderland start volgende week een achtdelige televisieserie over de Gelderse Oranjegeschiedenis: In Naam van Oranje. Presentatrice Marlies Claasen staat in deze serie iedere week stil bij een ander lid van de familie Oranje-Nassau.

De eerste aflevering van de nieuwe serie, die aansluit op het thema van de Maand van de Geschiedenis, staat in het teken van Willem van Oranje en over acht weken wordt de serie afgesloten met koningin Wilhelmina. Op Radio Gelderland wordt iedere dinsdagochtend aandacht besteed aan de onbekende kanten van het Huis Oranje-Nassau in de provincie Gelderland.

Omroep Gelderland over de nieuwe serie:

Het sprookjeshuwelijk van prins Willem van Oranje in Buren, de sluwe list die graaf Maurits van Nassau gebruikte om Zutphen te veroveren, de heldendaden van koning Willem III in het Gelderse Rivierengebied en koningin Wilhelmina die zich regelmatig mengde onder de boeren en burgers op de Veluwe. De prinsen, koningen en koninginnen van Oranje-Nassau hebben de afgelopen vijf eeuwen veel sporen nagelaten in de provincie Gelderland. Naar aanleiding van de Maand van de Geschiedenis en het tweehonderdjarig bestaan van het Koninkrijk der Nederlanden duikt Omroep Gelderland in de rijke Oranjehistorie.

Voor de serie In Naam van Oranje werkt Omroep Gelderland samen met verschillende Gelderse culturele instellingen, waaronder stichting Gelders Erfgoed, de Radboud Universiteit in Nijmegen, Stedelijk Museum Zutphen en het Gelders Archief.

De afleveringen zijn iedere dinsdagavond om 18.20 uur op televisie te zien (van 29 oktober tot en met 17 december). Op dinsdagochtend zijn de Oranjeverhalen tussen 06.00 en 10.00 uur te horen op Radio Gelderland.

×