/

Terugkijken: Moskou viert ‘Dag van de Overwinning’

Victory Parade - Moskou
Victory Parade - Moskou
Victory Parade - Moskou
Victory Parade – Moskou

Op 9 mei staat Rusland ieder jaar stil bij de overwinning op nazi-Duitsland. Tijdens deze dag worden ook altijd de grote opofferingen herdacht die het land tijdens de Tweede Wereldoorlog, in Rusland ook wel de Grote Vaderlandse Oorlog genoemd, moest brengen.

Ieder jaar wordt tijdens de Dag van de Overwinning een grote militaire parade gehouden op het Rode Plein in Moskou. Omdat het precies zeventig jaar geleden is dat er een eind kwam aan de oorlog, werd er dit jaar extra groot uitgepakt. Aan de militaire parade namen 16.000 militairen deel. Ook was er een optocht van het ‘Onsterfelijke Regiment’ waarin foto’s werden meegedragen van militairen die vochten tegen de nazi’s. Ook president Poetin liep mee. Hij droeg een portret van zijn vader.

Bekijk hieronder het volledige televisieverslag van Russia Today:

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden.

Honderden auteurs publiceerden al op Historiek. Bekijk hier wie

Doorzoek ons archief: