Niemand weet precies wat links en rechts is

In politieke discussies vallen voortdurend de termen ‘links’ en ‘rechts’. Dat gebeurt zonder verdere definiëring of afbakening, alsof iedereen weet wat met deze aanduidingen bedoeld wordt. Maar is dat ook zo? Een blik in de historie leert dat het gaat om vage begrippen, die voortdurend van betekenis veranderen.

Prinsenvlag niet van NSB-smetten vrij

PVV-ideoloog Martin Bosma, één van de vier PVV-Kamerleden die zich dinsdag hadden getooid met de Prinsenvlag op de kleding, verdedigde zich bij Powned tegen de kritiek dat hij en zijn partijgenoten in de Tweede Kamer een NSB-vlaggetje droegen:.

‘PVV-politici moeten wegblijven van dodenherdenkingen’

Oud-Tweede Kamerlid Mei Li Vos roept PVV-politici in een opiniestuk op weg te blijven van de dodenherdenkingen. Volgens het voormalig PvdA-Kamerlid moeten de PVV’ers dit doen uit “respect voor de doden en hun nabestaanden”. Mei Li Vos schrijft in een ingezonden stuk in dagblad Trouw zich te storen aan het

Geschiedenis van de VVD

De VVD (Volkspartij voor Vrijheid en Democratie) is een Nederlandse liberale politieke partij. Werd in 1948 om onderdak te bieden aan conservatief liberalen.