Deze mensen maakten het bombardement op Rotterdam (1940) van dichtbij mee
Verhalen van mensen die het bombardement op Rotterdam van 14 mei 1940 meemaakten. Sommigen zaten als ratten in de val.
Nieuws over nieuwe historische boeken van uitgeverij Vantilt en besprekingen van geschiedenisboeken die door deze uitgeverij zijn uitgebracht.
Verhalen van mensen die het bombardement op Rotterdam van 14 mei 1940 meemaakten. Sommigen zaten als ratten in de val.
Qua slachtofferaantal is het bombardement op Nijmegen één van de grootste bombardementen op een Nederlandse stad tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Napoleon Bonaparte werd op 18 juni 1815 definitief verslagen in de Slag bij Waterloo. Deze slag had een grote impact op de Nederlanders: vrijwel iedereen had wel een bekende of een familielid die betrokken was bij de veldslag. Om die reden vond vanaf 18 juni 1816 jaarlijks een herdenk- en feestdag plaats in Nederland.
Sinds de tijd van Erasmus duidt het begrip ‘Republiek der Letteren’ de virtuele gemeenschap van geletterden of geleerden aan, die in beginsel voor iedereen openstond en waarin nationale...
Tijdens de Tweede Wereldoorlog stelde de gelijkschakeling van de Nederlandse maatschappij met nazi-Duitsland talloze Nederlanders voor ethische vraagstukken. Onder hen bevonden zich ook architecten en bouwkundigen. In het...
In de periode van de late middeleeuwen en vroegmoderne tijd, globaal van 1400-1700, had men compleet andere ideeën over de relatie tussen heden en verleden dan tegenwoordig. Het...
Ze was een eigenzinnige dame en in haar tijd de rijkste vrouw van Haarlem: Cornelia Catharina Hodshon, alias ‘Keetje’.
In 2016 bestond de Universiteit Maastricht – in 1976 gestart als de Rijksuniversiteit Limburg, in 1996 van naam veranderd – veertig jaar.
In de middeleeuwen vormde Gelre een strategische overgangszone tussen Oost en West, later fungeerde het gebied veelvuldig als militaire buffer voor het westen van Nederland.
Vredessluitingen geven een belangrijker impuls aan de nationale identiteit en kan een bindmiddel zijn tussen naties. Tegelijkertijd schuilt in elke vrede de kiem van de volgende oorlog.