Twee schetsen van Paul Cézanne gevonden

/
1 minuut leestijd
Zelfportret van Cézanne
Zelfportret van Cézanne

Op de achterkant van twee aquarellen zijn twee werken van de hand van de Franse schilder Paul Cézanne gevonden. Het gaat om onafgemaakte werken, een houtskooltekening en een aquarel.

De ontdekking is gedaan in het Barnes Museum in de Amerikaanse stad Philadelphia. Op een van de werken zijn een aantal bomen te zien. De andere schets toont een wijk waar Cézanne ooit woonde.

De aquarellen waarachter de werkjes zijn gevonden, zijn de afgelopen decennia wel een aantal keer uit hun lijst gehaald, maar de schetsen op de achterzijde werden toen niet ontdekt. Dit omdat er bruin papier overheen zat.

Vitrine

Er worden wel vaker schetsen van Cézanne gevonden. De kunstenaar werkte namelijk geregeld op beide zijden van het papier. Achter het echte kunstwerk gaan dan soms schetsen en aantekeningen schuil. Volgens het museum zijn er in de afgelopen dertig jaar zo’n vijftien van deze tekeningen van Cézanne gevonden.

De komende tijd zijn de twee werken in een glazen vitrine te zien, zodat bezoekers zowel de voor- als achterkant kunnen bewonderen. Het museum is sinds 1921 eigenaar van de werken.

Aquarel waarachter een van de schetsen is gevonden (Barnes Museum)
Aquarel waarachter een van de schetsen is gevonden (Barnes Museum)
Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Eerder gepubliceerd

Cervantes, alweer

Hierna verschenen

Merkwaardige feiten uit de kunstgeschiedenis

0
Reageren op dit bericht?x