Dark
Light

Wrak WOI-duikboot blijkt wrak koopvaardijschip

Auteur:
1 minuut leestijd

Engelse duikboot uit de Eerste Wereldoorlog (E1)
Engelse duikboot uit de Eerste Wereldoorlog (E1)
Eerder deze maand meldde een visser dat hij bij Texel het wrak van een onderzeeboot uit de Eerste Wereldoorlog had gevonden. Bij nader inzien blijkt het echter om het wrak van een koopvaardijschip te gaan. Dat meldde de Texelse Courant afgelopen weekend.

Na bestudering van sonarbeelden werd eerder geconcludeerd dat het om de Engelse duikboot E36 ging. Die boot zonk op 19 januari 1917 na in aanvaring te zijn gekomen met een andere Engelse duikboot.

Omdat het gevaar bestond dat bij het wrak niet-ontplofte torpedo’s lagen, werd de afgelopen weken onderzoek gedaan. Deskundigen van de Northseadivers, die zijn aangesloten bij Stichting Maritiem Onderzoek Nederland, doken verschillende keren naar het wrak en ontdekten dat het om een koopvaardijschip gaat.

Hoe oud dat schip precies is, is volgens de Texelse Courant niet bekend. De wrakdelen liggen over een lengte van 220 meter verspreid.

Overzicht van boeken over Nederlandse onderzeeboten

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.171 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×