Verrassing bij opgraving oude haven Lechaion

De onderzoekers vonden – met behulp van innovatieve 3D-technologie- twee enorme stenen pieren, een kleinere pier, houten caissons, een golfbreker en een entreekanaal dat leidde naar drie binnenhavens van Lechaion.

Scheepswrak bij Haïti toch niet vlaggenschip Columbus

Een paar maanden geleden meldden Amerikaanse duikers bij Haïti het vlaggenschip van ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus te hebben gevonden. Het blijkt nu echter toch niet om het schip van de ‘ontdekker van de Nieuwe Wereld’ te gaan.

Eeuwenoud scheepswrak bij Hasselt onderzocht

Bij Hasselt (provincie Overijssel) werd vorig jaar door onderwaterarcheologen van Rijkswaterstaat een scheepswrak uit de zestiende eeuw gevonden. Deze week wordt het schip nader onderzocht.

Wrak Duitse onderzeeboot gevonden bij Java

Vissers hebben bij Java het wrak gevonden van een Duitse onderzeeboot uit de Tweede Wereldoorlog. Dat meldt de Telegraaf. Het gaat om de U-168. Deze onderzeeboot was op weg naar Australië en werd op 6 okotber 1944 getorpedeerd door een Nederlandse boot, de Hr. Ms. Zwaardvisch. Volgens duikers die het

‘Operatie Goudvissen’ bij Terschelling

Op 9 oktober 1799 verging voor de Nederlandse kust, tussen Terschelling en Vlieland, in een zware storm een Engels fregat: de Lutine. Dit schip was onderweg van Londen naar Hamburg om een partij goud van enkele duizenden kilo’s af te leveren aan het noodlijdende noorden van het Heilige Roomse Rijk.

De duikboot van Antoine Lipkens

Op 21 december 1906 nam de Koninklijke Marine haar eerste onderzeeboot, de Hr.Ms. O 1, officieel in gebruik. Anderhalf jaar eerder was op de scheepswerf van de Koninklijke Maatschappij De Schelde te Vlissingen de kiel gelegd van deze duikboot, die toen nog luisterde naar de zeer toepasselijke naam Luctor et

Wrak WOI-duikboot blijkt wrak koopvaardijschip

Eerder deze maand meldde een visser dat hij bij Texel het wrak van een onderzeeboot uit de Eerste Wereldoorlog had gevonden. Bij nader inzien blijkt het echter om het wrak van een koopvaardijschip te gaan. Dat meldde de Texelse Courant afgelopen weekend.