50 jaar Rolling Stones

50 jaar Rolling Stones

De Rolling Stones bestaan deze zomer precies vijftig jaar. Ook in Nederland wordt daar op verschillende manieren bij stilgestaan.

Zo is in Galerie Tartuca in Maastricht vanaf volgende week bijvoorbeeld een fototentoonstelling over de Rolling Stones te zien. De tentoonstelling wordt geopend op 12 juli. Het is dan precies vijftig jaar geleden dat de Rolling Stones hun eerste optreden gaven in de Londense Marquee Club.In Amersterdam worden volgende week maar liefst acht foto-tentoonstellingen over de Rolling Stones geopend. Te zien zijn onder meer foto’s van voormalig Stones-bassist Bill Wyman en er worden werken getoond van Nederlandse fotografen die de band in de beginperiode volgden.

- advertentie -

Volgende week verschijnt er een nieuw boek over de beroemde band: The Rolling Stones 50. Volgen de makers van dit jubileumboek waren de bandleden niet eerder zo betrokken bij een boek over hun eigen geschiedenis. Aan de hand van zeldzame en nooit eerder gepubliceerde foto’s, notities en verzamelobjecten, onder andere uit het eigen archief van de bandleden, en becommentarieerd door de bandleden zelf, wordt de geschiedenis van de band in het boek zichtbaar gemaakt.

EenVandaag stond deze week al stil bij het jubileum van de band:

sitestat

Lees ook: Jubileumboek The Rolling Stones: 50

De Judaskus - Caravaggio, ca. 1602Kunstdeskundigen zeggen honderd kunstwerken…
AnnodrentheHet Drents Archief heeft donderdag een nieuwe applicatie gelanceerd…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: