Archeologische schat gevonden in oude haven Caesarea

Twee duikers hebben in de oude haven van Caesarea een bijzondere schat gevonden. Tijdens een expeditie stuitten ze op de lading van een koopvaardijschip dat ongeveer 1600 jaar geleden zonk. Naast duizenden munten bevat de archeologische schat ook bronzen lampen en beelden. Dat meldt de Israëlische oudheidkundige dienst.

Inmiddels hebben ook duikers van de oudheidkundige dienst ter plekke onderzoek gedaan. Veel van de objecten zijn gemaakt van brons. Zo is er bijvoorbeeld een bronzen lamp gevonden met daarop een afbeelding van de zonnegod Sol. Andere bijzondere objecten zijn een lamp in de vorm van het hoofd van een Afrikaanse slaaf en een beeld van de godin Luna. Er zijn ook fragmenten ontdekt van drie levensgrote bronzen beelden, waaronder die van dieren.

Doordat de objecten lang onder het zand hebben gelegen, verkeren ze nog in vrij goede staat. Op de zeebodem zijn ook resten van het schip zelf aangetroffen.

Ongeveer een jaar geleden werd in deze omgeving al een schat gevonden met 2000 gouden munten.

Meer berichten uit de rubriek archeologie

Foto: DOMunder
Museum DOMunder in Utrecht heeft een groot financieel probleem. De bouw van de…
Nederland gaat cultureel erfgoed onder water beschermen door het internationale UNESCO-verdrag voor…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: