Arendsoog-archief naar het Letterkundig Museum

Arendsoog

Arendsoog

Het literair archief van Arendsoog-auteurs Jan en Paul Nowee wordt voortaan beheerd door het Letterkundig Museum in Den Haag. Het museum heeft dat vrijdag bekendgemaakt.


Arendsoog werd bedacht door de Haagse schoolmeester Jan Nowee. Hij startte de populaire reeks in 1935. Zijn zoon voegde er 43 delen aan toe. In 1993 verscheen het drieënzestigste en laatste deel, Arendsoog…premiejager?

Naar aanleiding van de aanwinst van het archief heeft het Letterkundig Museum een kleine expositie ingericht. De collectie bestaat onder meer uit typoscripten, fanmail, correspondentie met Uitgeverij Malmberg, plakboeken met knipsels en foto’s, reclamedrukwerk en drie schrijfmachines waarmee vader en zoon Nowee hun verhalen schreven.

Het museum:

- advertentie -

“De katholieke cowboyverhalen over Arendsoog en Witte Veder vormden het door Rome goedgekeurde antwoord op de ruwe boeken van Karl May.”

De koning volgens Iris van Dongen
Drie Nederlandse kunstenaars mochten een officieel staatsieportret maken van Koning Willem-Alexander. Het…
Spoor opstijgende V2-raket - Vredespaleis, december 1944 (Berssenbrugge,…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: