Auteur Jacq Vogelaar (69) overleden

Over Kampliteratuur - Jacq Vogelaar

Over Kampliteratuur – Jacq Vogelaar

De Nederlandse schrijver en essayist Jacq Vogelaar is afgelopen week op 69-jarige leeftijd overleden. Vogelaar kreeg in 2006 de de Constantijn Huygensprijs voor zijn gehele oeuvre.

Jacq Vogelaar studeerde Nederlands en filosofie in Nijmegen en vestigde zich in 1965 in Amsterdam. In dat jaar debuteerde hij ook als dichter. In de periode hierna schreef hij verschillende romans, verhalen, essays en een kinderboek.

In 1980 verscheen zijn historische roman Alle vlees, over de uitbuiting van het menselijk lichaam. Een ander opmerkelijk boek van zijn hand was het in 1991 verschenen De dood als meisje van acht waarmee hij de F. Bordewijk-prijs won. Deze roman werd ook genomineerd voor de AKO Literatuurprijs.

De Constantijn Huygens-prijs ontving Vogelaar onder meer ter bekroning van zijn studie Over kampliteratuur (2006). Hierin bracht Vogelaar verslag uit van zijn zoektocht door de literatuur over de goelag-kampen en Duitse concentratie- en vernietigingskampen.

- advertentie -
Suske en Wiske: De koning drinktBij Catawiki, een…
Snuit van een hedendaagse zaagvis - Afb: Oertijdmuseum BoxtelIn…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: