Bestaan Area 51 erkend, maar geen woord over UFO’s

U2-spionagevliegtuig

U2-spionagevliegtuig

De CIA heeft documenten vrijgegeven over een mysterieuze militaire basis in de Nevadawoestijn boven Las Vegas.


Over deze basis, door velen Area 51 genoemd, gaan al sinds de jaren veertig geheimzinninge verhalen rond. Zo zouden de Amerikanen de geheime basis in 1947 bijvoorbeeld hebben gebruikt om de UFO op te slaan die in 1947 bij Roswell zou zijn gecrasht.

De CIA heeft het bestaan van de geheime basis nu voor het eerst erkend. Over UFO’s wordt in het deze week vrijgegeven rapport echter niet gerept. De basis blijkt onder meer te zijn gebruikt voor testvlucten en de ontwikkeling van het U-2 spionagevliegtuig. Dit toestel werd in de jaren vijftig ontwikkeld om bij de Sovjet-Unie te kunnen spioneren en moest geheim blijven. In het rapport wordt de ligging van de basis ook weergegeven op een kaart.

De officiële naam van de basis blijkt The Groom Lake Test Site te zijn. Helemaal uit het niets komt het CIA-rapport overigens niet. De presidenten George Bush en Bill Clinton lieten in het verleden al eens doorschemeren dat de basis bestond en dat dat hij zich in de buurt van Groom Lake zou bevinden.

- advertentie -

Gerelateerde boeken:

Eydie GorméDe Amerikaanse zangeres Eydie Gormé is zaterdag…
Nixon en Brezhnev, 1973
Nixon en Brezhnev, 1973Tussen 1971 en 1973 maakte…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: