Collectief wil Aviodrome redden

Mogelijk is er toch nog toekomst voor het Aviodrome. Het nationale themapark voor de luchtvaart ging onlangs failliet en moest de deuren sluiten.

Momenteel bekijken twintig partijen – waaronder fondsen, verenigingen, particulieren en bedrijven – gezamenlijk of er een doorstart voor het Aviodrome mogelijk is. Het collectief heeft dat eind vorige week bekendgemaakt. Het is de bedoeling dat er een stichting komt die de collectie klassieke en moderne vliegtuigen van het themapark gaat beheren.Dit om te voorkomen dat die bijzondere collectie in februari wordt geveild en daardoor uit elkaar valt.

- advertentie -

Ook wil het collectief bekijken of het de Libéma Groep uit Rosmalen – eigendom van Safaripark Beekse Bergen en Autotron – in staat kan stellen het themapark over te nemen. De Libéma Groep wilde het park eerder al overnemen maar kreeg toen de financiering niet rond.

Het Aviodrome was sinds 2003 gehuisvest bij luchthaven Lelystad. In het themapark waren onder meer een groot aantal historische vliegtuigen te bewonderen, waaronder twee exemplaren van de beroemde Fokker Spin. Het park had in het verleden al vaker financiële tekorten gehad maar die werden toen steeds aangevuld door Schiphol en KLM. Deze partijen wilden daar echter niet meer mee doorgaan. Eind november vroeg het Aviodrome faillisement aan.

De intocht van Napoleon te Amsterdam (detail) - Matthieu…
[caption id="attachment_4971" align="alignleft" width="300"]OpenluchtmuseumHet Openluchtmuseum heeft in 2011 in totaal 456.000 bezoekers…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: