De Amsterdamse grachtengordel, werelderfgoed sinds de Gouden Eeuw

De Amsterdamse grachtengordel - Annemiek te Stroete

De Amsterdamse grachtengordel – Annemiek te Stroete

De Amsterdamse grachtengordel werd in de zeventiende eeuw aangelegd. Het bekende resultaat is een karakteristiek stratenpatroon met een belangrijke rol voor het water. De grachten stonden in verbinding met de Amstel, het IJ en zo ook met de rest van de wereld: Amsterdam was destijds een rijke handelsstad.

Vier eeuwen later is de erfenis van deze welvaart nog steeds zichtbaar in het straatbeeld met imposante gevels van woonhuizen, pakhuizen en andere gebouwen.

De Amsterdamse grachtengordel. Werelderfgoed sinds de Gouden Eeuw beschrijft de geschiedenis van de aanleg, de architectuur van de grachtenpanden, de opkomst van Amsterdam als wereldstad, het leven in de Gouden Eeuw en de huidige situatie. Daarnaast is er ruimschoots aandacht voor speciale gebouwen en bijzondere bewoners.

Ondersteund met foto’s, schilderijen en kaarten worden in het boek zowel historische als actuele facetten van de grachtengordel besproken, waardoor een compleet beeld ontstaat van wat geldt als een toonbeeld voor de Gouden Eeuw. Hoewel de grachtengordel in 2010 pas officieel UNESCO-werelderfgoed werd, zegt de titel al genoeg: Werelderfgoed sinds de Gouden Eeuw.

- advertentie -

Lees ook de bespreking: De Amsterdamse grachtengordel

De Amsterdamse grachtengordel – Annemiek te Stroete
Werelderfgoed sinds de Gouden Eeuw

ISBN: 9789053454756
Uitgever: Matrijs
Hardcover, 188 pagina’s
Prijs: € 24,95

Bestel dit boek bij:

De Atlas van afgelegen eilanden - Judith SchalanskyVijftig…
De oorlog in het museum - Erik Somers
De oorlog in het museum - Erik SomersDe…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: