Documenten Nelson Mandela gedigitaliseerd

archive.nelsonmandela.org

Honderden documenten, foto’s en video’s uit het archief van Nelson Mandela zijn gedigitaliseerd en toegankelijk gemaakt via een nieuwe website. Het Mandela Digital Archive Project werd dinsdag in Johannesburg officieel gelanceerd.

Het digitaliseringsproject is tot stand gekomen dankzij een samenwerking tussen het Nelson Mandela Centre of Memory en internetbedrijf Google. De internetonderneming heeft ongeveer een miljoen euro in het project geïnvesteerd.- advertentie -

archive.nelsonmandela.org

Via de dinsdag gelanceerde website kunnen onder meer oude dagboeken van de oud-president van Zuid-Afrika doorgebladerd worden. Ook dagboeken die Mandela bijhield tijdens zijn gevangenschap op Robbeneiland zijn online in te zien. Verder zijn onder meer brieven van Mandela aan familieleden en medestrijders gedigitaliseerd.

Apartheid

Nelson Mandela was in de jaren zestig een van de leiders van de bevrijdingsbeweging African National Congress (ANC) en werd in juni 1964 veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf omdat hij leiding gaf aan de militaire vleugel van het ANC. De vrijheidsstrijder zat onder meer jarenlang gevangen op Robbeneiland.

Gedurende zijn gevangenisstraf werd Mandela hét symbool van de strijd tegen apartheid. In 1990 werd hij vrijgelaten. Vier jaar later werd hij gekozen tot president van Zuid-Afrika.

Hof van Dordrecht - Foto: Collectie Erfgoedcentrum DiEPDe gemeenteraad…
Earl Scruggs - Foto: Still YouTubeDe beroemde Amerikaanse banjospeler…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: