Grace Kelly: Prinses en stijlicoon

Prins Albert van Monaco heeft dinsdag in Paleis Het Loo een tentoonstelling over zijn moeder, Grace Kelly, geopend. De tentoonstelling die eerder al te zien was in Parijs, Moskou, Rome en Sao Paulo heeft als titel Grace Kelly: Prinses en stijlicoon.

Grace Kelly (Paleis Het Loo)

Grace Kelly (Paleis Het Loo)

De prins opende de tentoonstelling door samen met koning Willem-Alexander een portret van Grace Kelly te onthullen.


Filmster en prinses

Grace Kelly (1929-1982) was als stijlicoon een van de meest gefotografeerde vrouwen van de twintigste eeuw en werd op de voet gevolgd door de media in haar succesvolle leven als Amerikaanse filmster, als vorstelijke bruid en als prinses van Monaco.

Ze werd in 1929 geboren als Grace Patricia Kelly en trouwde met prins Reinier III van Monaco. In 1958 werd uit dit huwelijk prins Albert geboren.

- advertentie -

Enkele bekende films waarin het stijlicoon te zien is zijn To Catch a Thief, High Noon en High Society. Volgens Paleis Het Loo worden de professionaliteit en betekenis van Grace Kelly als vorstelijk rolmodel en stijlicoon tot op heden weerspiegeld in de huidige generatie Europese prinsessen. In de tentoonstelling is onder meer de bruidsjurk van de prinses te bewonderen.

4 juni tot en met 26 oktober 2014

Tentoonstelling over Grace Kelly in Paleis Het Loo

Meisje op de Nachtwacht (Rijksmuseum Amsterdam)
Meisje op de Nachtwacht (Rijksmuseum Amsterdam)Op de kinderpostzegels…
Foto DOMunder
Foto DOMunderDe stad Utrecht is sinds dinsdag een…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: