Hans Rüdi Giger, geestelijk vader ‘Alien’, overleden

Detail van de filmcover van Alien

Detail van de filmcover van Alien

De Zwitserse grafisch kunstenaar Hans Rüdi Giger is maandag op 74-jarige leeftijd overleden. De kunstenaar werd vooral bekend als de ontwerper van het hoofdpersonage uit de sciencefiction/horrorfilm Alien uit 1979.

Deze door Ridley Scott geregisseerde film won mede dankzij Giger een Oscar voor special-effects. De Zwitser ontwierp voor de film niet alleen het angstaanjagende ruimtewezen Alien hij nam ook de verdere vormgeving van de film op zich. Later was Giger ook nog betrokken bij sciencefictionfilms als Species en Dune.

Hans Rüdi Giger maakte daarnaast naam als ontwerper van muziekhoezen. Hij maakte onder meer hoezen voor Emerson, Lake & Palmer en Deborah Harry.

Trailer van ‘Alien’:

- advertentie -
Charlie Chaplin als ‘Adenoid Hynkel'
Het Zwitserse huis van de Engelse komiek Charlie Chaplin wordt de komende…
Lopende president Roosevelt (Still YouTube)In Amerika is een…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: