JFK en de ‘City of Hate’

JFK: Wanted for treason (New Republic)

JFK: Wanted for treason (New Republic)

Begin jaren zestig was John F. Kennedy op zijn zachtst gezegd “niet zo populair” in Dallas. Nogal wat Amerikanen daar konden het bloed van de president wel drinken. Dallas werd daarom ook wel de City of Hate genoemd.

Toch besloot de president in 1963 af te reizen naar Dallas, om campagne te voeren. Op 22 november 1963 werd hij in de City of Hate vermoord terwijl hij een rondrit door de stad maakte. Deze week is dat precies vijftig jaar geleden.

Dat Kennedy in de jaren zestig niet zo goed lag in Dallas, blijkt goed uit een fotoserie die de New Republic deze week op zijn website publiceerde. Volgens de auteurs lijkt de Kennedy-haat van toen, behoorlijk op de Obama-haat die in het hedendaagse Amerika wel eens te zien is. Bekijk de fotoreportage hier

The Inaugural Adress of John Fitzgerald Kennedy, President of the United States. Worcester: Achille J. St. Onge, 1961, 1963 – 7 x 5 cm. – Museum Meermanno
The Inaugural Adress of John Fitzgerald Kennedy, President…
De Amerikaanse president Barack Obama en oud-president Bill Clinton hebben woensdag een…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: