Munt ter gelegenheid van ‘200 jaar Koninkrijk’

Afb: Rijksoverheid

Afb: Rijksoverheid

Ter gelegenheid van de viering 200 jaar Koninkrijk is bij de Koninklijke Nederlandse Munt (KNM) in Utrecht maandag een bijzondere 2 euromunt geslagen.


Het ontwerp van de hand van ontwerpster Roosje Klap en architect Claudia Linders bevat de profielen van de zeven opeenvolgende staatshoofden gedurende de 200 jaar van het Koninkrijk. De munt toont een constante lijn – ontworpen als lint – die begint bij Koning Willem I, II en III en doorloopt via Koningin Wilhelmina, Juliana en Beatrix om uiteindelijk aan te komen bij Koning Willem-Alexander.

De ceremoniële eerste slag van de herdenkingsmunt werd verricht door Piet Hein Donner, vicepresident van de Raad van State. De twee euromunt wordt in een oplage van 3,5 miljoen stuks in circulatie gebracht. Staatssecretaris Frans Weekers over de nieuwe munt:

“De munt doet recht aan de geschiedenis en feestelijkheid die hoort bij de viering van het 200-jarig bestaan van het Koninkrijk. Wat deze munt extra speciaal maakt, is dat dit de eerste bijzondere 2 euromunt is met Koning Willem-Alexander.”

Toespraak staatssecretaris bij eerste slag munt ‘200 jaar Koninkrijk’

- advertentie -

Speciale munt ter ere van 200 jaar koninkrijk

Eric Claus, Herinneringsplaquette 800.000ste inwoner van Amsterdam, geboren op…
[caption id="attachment_21699" align="alignleft" width="265"] EiffeltorenBij een veiling in Parijs is een stuk…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: