Oudste Chinese schrift ontdekt?

Oudste Chinese schrift ontdekt?

Archeologen hebben in het oosten van China vijfduizend jaar oude stenen gevonden waarop volgens sommige onderzoekers woorden zouden zijn geschreven. Over de steen wordt door Chinese wetenschappers momenteel druk gediscussieerd. Dat meldt het Amerikaans persbureau AP.

De wetenschappers zijn het er niet allemaal over eens of de inscripties op de steen symbolen of woorden zijn. Volgens een van de archeologen, Xu Xinmin, zijn de inscripties anders dan de inscripties die eerder zijn gevonden


en lijkt het er sterk op dat de tekens een zin vormen. De archeoloog denkt daarom dat het om een tot nu toe onbekend schrift gaat.

- advertentie -

Andere Chinese wetenschappers vinden echter dat de symbolen niet als geschreven zin moeten worden beschouwd. Voor die conclusie zou nog onvoldoende materiaal aanwezig zijn.

Er zijn in totaal meer dan tweehonderd steenfragmenten met inscripties gevonden. Ze zijn momenteel alleen nog bestudeerd door Chinese wetenschappers.

De stenen met inscripties zijn gevonden ten zuiden van Shanghai en zijn ongeveer 1400 jaar ouder dan het oudst bekende Chinese schrift: tekens die ten tijde van de Shang-dynastie in dierenbotten werden gekrast. De oudste tekstfragmenten ter wereld zijn iets meer dan vijfduizend jaar oud en komen uit Mesopotamië. Het Chinese schrift ontwikkelde zich onafhankelijk van het spijkerschrift.

[caption id="attachment_23680" align="alignleft" width="265"]De zogenaamde Llullaillaco-maagd

Wetenschappers hebben ontdekt dat drie kinderen die…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: