Rondleidingen in voormalig SS-concentratiekamp Vught

Kommandantur van Kamp Vught

Nationaal Monument Kamp Vught organiseert in de maanden juli en augustus elke zondag rondleidingen over het voormalig SS-terrein in Vught.

In de authentieke gebouwen, waarin tijdens de Tweede Wereldoorlog de SS-bewakers waren gehuisvest, is nu de Koninklijke Landmacht gevestigd. Normaal gesproken is dit deel van de Lunettenlaan niet toegankelijk voor het publiek.

De rondleiding voert onder meer langs de

- advertentie -voormalige Kommandantur (het hoofdgebouw van het kamp), de paardenstallen en de rietgedekte villa van de kampcommandant. Bezoekers kunnen vanaf het balkon van de Kommandantur uitkijken over de appelplaats. De rondleiding eindigt bij de vroegere kampkeuken waarin tegenwoordig het Geniemuseum is gehuisvest. Daar is ook een bunker uit 1939 te zien, die bij werkzaamheden aan de boulevard in Scheveningen werd ontdekt en nu een plaats heeft in de buitenexpositie van het Geniemuseum.

De rondleiding is geschikt vanaf 10 jaar en wordt aangeboden op 1, 8, 15, 22 en 29 juli en 5, 12, 19 en 26 augustus om 13. 00 en 15.00 uur. Vanwege het beperkt aantal deelnemers is het noodzakelijk om te reserveren. Dit kan op werkdagen via tel. 073-6566764 en via www.nmkv.nl.

Operatie Fortitude - Afb: Just PublishersTijdens de Tweede Wereldoorlog…
Afb: NIODHet NIOD, het instituut voor oorlogs,- holocaust- en…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: